Fillmed Lab – утвърденият лидер на френския пазар за естетична медицина с повече от 40 години опит в сферата на биоревитализацията на кожата, представя на българския пазар последната си продуктова линия ART FILLER – нова генерация филъри с хиалуронова киселина и лидокаин.

Един от водещите принципи в дейността на компанията Fillmed е изключителният акцент, който тя поставя на високото качество на своите продукти и стриктните стандарти за безопасност. Именно поради този факт преди да пусне на пазара новата си продуктова линия ART FILLER, Fillmed провежда 18 месечно клинично проучване върху ефективността и безопасността на филъра – нещо, което  е прецедент в историята на естетичната медицина. Изследването се провежда от независим център GREDECO и надхвърля всички познати до сега стандарти за дизайн и методи за оценка на резултатите: двойна система за оценка (GAIS и Lemperle), комбинирано с 2 вида обективни инструментални измервания: профилометрия и високочестотен ултразвук. Резултатите категорично доказват превъзходството на ART FILLER пред всички известни до сега филъри, като илюстрират ненадмината продължителност в ефекта, доказана био-стимулация на дермиса и категорична безопасност.

Основополагащ принцип при разработването на ART FILLER е иновативната технология в текстурата, наречена TRI-HYAL. Тайната на TRI-HYAL технологията е комбинацията от хиалуронови киселини с много дълги вериги, които формират подвижни връзки помежду си и придават на гела изключителни пластични свойства, както и скулптуриращи и обемни характеристики. В резултат на това Art Filler се отличават с изключително висока степен за интегриране с околната тъкан, позволяваща моделиране с лекота и индивидуален подход спрямо особеностите на всяко лице.

ART FILLER продуктовата линия се състои от 4 продукта, съдържащи нова хиалуронова киселина, произведена с TRI HYAL технологията, и лидокаин (0.3%): 1) Fine lines/ Финни линии: подходящ е приложение при повърхностни бръчки и финни линии. Това е единственият продукт за фини линии, при който  100% от пациентите задържат резултата на дванадесетия месец, а на осемнадесетия месец над 48% все още имат видим резултат в периорбиталната зона. 2) Universal/ Универсален: Основен продукт, подходящ за корекция на средни до дълбоки бръчки и гънки. С количество 1.2 ml  и концентрация 25mg/ml, това е най-добрият продукт на пазара като съотношение  цена/качество. 3) Lips/ Устни: Подходящ за структурно оформяне на обема и контура на устните, назолабиални и марионетни линии. 4) Volume/ Обем:  увеличаващ обема продукт с лесно моделираща се текстурата, позволяващ да се възстанови обема на лицето при липодистрофия. Последно клинично проучване представено  през м. ноември 2020г в Монако  AMWC доказа, че ЗАБАВЯ резорбцията на адипоцитите причина за загубата на обем в зоните където е поставен ART FILLER VOLUME!

Производство на серията филъри ART FILLER :

В света има само седем завода, специализирани в производство на хиалуронова киселина, като последният – седми, отговарящ на най-високите изисквания за високотехнологично производство, е на Fillmed. Постоянен в своя стремеж за иновация и безупречност, Fillmed гарантира качеството на всяка спринцовка, която отива на пазара.

https://fillmed.eu/