ЗА Д-Р ВЕСЕЛИН МАРИНОВ

 Д-р Веселин Маринов, дм – хирург е началник направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия в Токуда Болница София, ДКЦ Токуда. 

 През 1997 г. Д-р Веселин Маринов завършва медицина в МУ – София. От 1998 до 2003г работи и специализира хирургия в Трета хирургична клиника на УМБАЛСМ „Пирогов“. Същата година придобива специалност „Хирургия“. В периода 2003-2005г работи в УМБАЛ „Лозенец“ в екипа на Проф. Гайдарски. През 2005г спечелва стипендия и заминава на едногодишна специализация в областта на чернодробно-панкреатичната и онкологична хирургия в гр. Есен и Бохум, Германия. Преминал е курс по трансплантационна хирургия в Ню Касъл, Великобритания. В МБАЛ „Токуда Болница“ е от самото начало. През 2008г преминава курс по миниинвазивна хирургия на щитовидната жлеза в Загреб, Хърватска. Има сертификационни курсове по жлъчно-чернодробна, панкреатична и лапароскопска хирургия. През 2011г. Защитава дисертационен труд на тема „Проучване върху хирургичното лечение на хроничния панкреатит“ и придобива образователна и научна степен „Доктор“. През 2014г оглавява направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия.
Д-р Веселин Маринов e съавтор е в над 40 национални и международни публикации. През 2014г завършва УНСС, специалност Публична администрация, Здравен мениджмънт. Членува в БХД, БАХГО, IASGO. Владее Английски, Руски и ползва Немски езици.
Контакт: 0888250302

ДЕЙНОСТИ

Направления, в които секторът по Миниивазивна хирургия работи:

 Секторът се стреми към непрестанно усъвършенстване и развитие на миниинвазивните оперативни техники в областта на общата, коремната и спешната хирургия.

Обща и коремна хирургия:

  Роботизирана  Да Винчи хирургия

  • диагностични процедури и операции върху хранопровод и стомах
  • гастроезофагеална рефлуксна болест
  • дебело и тънко черво
  • жлъчен мехур и жлъчни пътища
  • черен дроб
  • всички видове хернии

Спешна хирургия:

Диагностика и операции по повод:

  • остър апендицит
  • перфорация на язва
  • илеуси

 Секторът по миниинвазивна хирургия разполага с всички необходими ресурси за диагностика и модерно лечение на заболяванията на всички коремни органи и ретроперитонеалното пространство, седалището, ануса и околоаналното пространство. Това създава предпоставка за операция с най-малка травма, която е в основата на бързото възстановяване на пациента, краткия болничен престой и по-бързото връщане към ежедневните дейности.

ГАЛЕРИЯ
КОНТАКТИ

Д-р Веселин Маринов, дм – Хирург, гр. София

Град: София
Адрес: кв. Хладилника, бул. Никола Й. Вапцаров № 51Б
Телефон за записване: 02 403 4000
Спешни случаи: 02 403 4112

Ключови думи: Д-р Веселин Маринов, D-r Veselin Marinov, Tokuda, Токуда, операция на хранопровод, операция на стомах, гастроезофагеална рефлуксна болест,  операция на дебело и тънко черво, операция на жлъчен мехур и жлъчни пътища, операция на черен дроб, херния, остър апендицит, перфорация на язва, илеуси, заболяванията на коремни, заболявания на  седалището, заболявания на анус, заболявания на околоаналното пространство.